Exista o varietate larga de ingrediente folosite in prepararea sortimentelor de hrana pentru animalele de companie, listate sub una din aceste denumiri: Supa / Sos / Bulion / Aspic.

In acceptiunea generala acesti termeni definesc ingrediente de calitate medie, cu un continut nutritiv adecvat si cu un potential redus de a induce probleme de sanatate animalului

In cazul sortimentelor de hrana umeda ( conserve, plicuri, etc ), acesti termeni indica apa in care au fost gatite o parte sau toate celelalte ingrediente ale produsului. Alaturi de aportul nutritiv mediu, dar adecvat, ingredientul confera savoare si palatabilitate crecuta sortimentului de hrana.

Cele mai frecvente denumiri sub care este intalnit in lista ingredientelor sunt:

  • supa de…pui, vita, miel, peste, etc,
  • sos de … pui, vita, miel, peste, etc.

Folosirea temenilor de Sos / Bulion sau Supa, pentru sortimentele de hrana uscata, indica, de cele mai multe ori, un ingredient folosit pentru a conferi savoare naturala produsului. Aceste este aplicat prin pulverizare la sfarsitul procesului de fabricatie, si reprezinta, de regula, un amestec de ulei si carne.

Datorita ambiguitatii definirii, exista posibilitatea ca sub aceste denumiri sa fie mascate ingrediente mai putin atractive, pentru cel ce cumpara produsul. Din acest motiv, daca exista dubii asupra oricarui din ingredientele listate, este recomandata contactarea producatorului pentru informatii detailate.